Meerjarenplan 2016-2021

‘Eénmaal in je leven iets goed doen…’

Deze tekst is afkomstig van Jan van Hoof, een verzetsheld uit Nijmegen. Jan van Hoof was voor de oorlog al actief bij de scouting. Als vanzelf kwam hij daardoor bij het verzet. Maandenlang hield hij de Duitse activiteiten op en rond de twee Waalbruggen in de gaten. Hij moest zijn onverschrokkenheid met zijn leven bekopen.

Onze groep is vernoemd naar deze held. Maar hoe zit het dan met de scouting zelf. Ook hierin vinden we helden. Elke lid, of het nu een welp, scout, explorer, roverscout, staflid of bestuurslid is, allemaal hebben we iets in ons wat een held van ons maakt. Samen vormen we een groep van helden en kunnen we iets betekenen voor elkaar en de maatschappij. Want tenslotte staat scouting voor avontuur, leren, volwassen worden, maar tegelijkertijd niet het kind in jezelf verliezen. Al sinds de oprichting van Scouting in 1907 biedt deze vrijetijdsbesteding iets unieks binnen de maatschappij. Een avontuur voor kinderen en jongeren, die een springplank biedt naar het volwassen leven.

Dit avontuur willen wij als vereniging samen brengen. Maar om dat goed te willen doen, hebben we een plan nodig. We zijn met onze vereniging goed op weg om ons weer op de kaart te zetten binnen de regio. We staan dan ook aan de vooravond van mooie dingen die nog gaan komen. Daarmee kunnen wij met z’n allen zeggen: ‘Eénmaal in ons leven nog iets goed …’.

Meerjarenplan 2016-2021